LiFePO4 Battery

【Авторитет】 Добрите и лошите страни на литиум јонските батерии

Објавено од БСЛБАТТ 30 март 2020 година

【Авторитет】 Добрите и лошите страни на литиум јонските батерии

Добредојдовте во фабриката за литиумски батерии BSLBATT.Како онлајн лидер во литиумски батерии, телекомуникациска опрема и производи од обновлива енергија, BSLBATT им обезбедува на клиентите постабилно, издржливо и поефикасно решение за чиста енергија.Без разлика дали ви се потребни литиумски железни батерии за вашиот сегашен систем или целосно приспособено решение за обновлива енергија, BSLBATT може да ви го обезбеди најдобриот производ и решение.Литиум-јонската батерија е многу популарна во широк опсег на електроника за домаќинство.Тие се вообичаени во предмети како MP3 плеери, телефони, PDA и лаптопи.Слично на другите технологии, литиум-јонската батерија има широк спектар на добрите и лошите страни.Добрите страни: висока енергетска густина: високата енергетска густина е една од главните предности на технологијата на литиум-јонски батерии.Со оглед на тоа што електронската опрема, како што се мобилните телефони, треба да работат подолго помеѓу полнењата, додека сè уште троши повеќе енергија, секогаш има потреба од батерии со многу поголема густина на енергија.Покрај ова, има ...

Дали сакаш ? 8.669

Прочитај повеќе