Технологија на литиумски батерии BSLBATT

Искористете ги придобивките од најновата технологија во чисти, безбедни и издржливи батерии BSLBATT LiFePO4

Зошто да изберете BSLBATT LifePO4?

BSLBATT литиумските батерии се дизајнирани и произведени според највисоките стандарди и се идеални за апликации жедни за енергија.Повисоки перформанси од кој било друг тип на батерија.Балансира 20 пати побрзо од другите литиумски батерии, се полни 50% во само 25 минути , и далечински управува и известува за дефекти за да спречи сериозни проблеми.Имаме комплетна линија на батерии LiFePO4 дизајнирани за Надвор од мрежата , Р.В , Брод , Количка , Вилушкар апликации, и повеќе.Единствен во својата класа со сопствен систем за управување со батерии!

BSLBATT LifePO4

Границите на оловната киселина и предностите на литиумот

Оловно-киселински батерии

l Долго време на полнење или потреба за замена на батеријата

 

● Неефикасен (75%)

 

● Високи трошоци за одржување и инфраструктура

 

● Краток животен век од 1000 циклуси на полнење

 

● Тесен температурен опсег

 

l Делумното полнење и празнење го намалуваат векот на батеријата

BSL Li

Литиумска батерија

l За брзо полнење потребни се само 2 часа за полнење

 

● Висока енергетска ефикасност (96%)

 

● Ниски трошоци за одржување и инфраструктура

 

● Долг работен век 3000 циклуси на полнење

 

● Широк температурен опсег

 

l Делумно полнење и празнење за да се зголеми траењето на батеријата

Традиционални литиумски батерии VS BSLBATT литиумски батерии

традиционална литиумска батерија

● Пасивно балансирање само при мала потрошувачка на енергија

 

● 50% полнење за 60 минути

 

● Времето на рамнотежа е 4-8 часа подолго

 

● Висок ризик од ненадејно исклучување на опремата за напојување

 

● Стандардна батерија

BSLBATT литиумска батерија

● Активен и пасивен баланс, 20 пати поголема моќност

 

● 50% надополнување во рок од 25 минути

 

● Кратко време на рамнотежа, помалку од 30 минути

 

● Нема ризик од прекин на опремата за напојување Рутински далечински управувач

 

● Прилагоден дизајн на батерии

Сертифицирани квадратни ќелии од А+ одделение

Нашиот фокус се литиум-железо фосфатни батерии.Сите наши батерии (100AH ​​и погоре) се направени од квадратни ќелии со А+ сертифицирани UL1973.Нашиот производител на батерии е познат по тоа што доставува договори со Volkswagen Group, Tesla, BMW и LG .

Помеѓу различните технологии за батерии на пазарот, нашиот избор се заснова на потребите на нашите корисници овде.Затоа, нашите клетки го претставуваат најдоброто од:

 

● Максимална отпорност на влажност, студ и температура changes.

● Отпорност на удари и вибрации.

● 6000< Возење велосипед со 80% празнење (1C).3000< циклуси на 100% (1C).

● Внатрешната метална чистота е 99,99999%.

● Обезбедете континуирана моќност од 1C и врвни 300А.

● Клетките нема да се деформираат при интензивна употреба.

● Погрижете се секоја единица да се „совпаѓа“ за совршена рамнотежа

BSLBATT започна да развива почист, помалку непотребен процес за производство на литиум-јонски батерии.

Додека многу литиумски батерии изгледаат исто физички, важно е да се запамети дека инженерството во внатрешноста на батеријата треба да биде второстепено.

Во BSLBATT, ги собираме најдобрите компоненти во индустријата во нашите батерии.Секоја батерија може да издржи повеќе од 15 години откако ќе се склопи во нашата кинеска средина и клима.

● Заштитна мувла за секоја ќелија.

● Адитиви за лепило на секоја завртка.

● Целосно заварена батерија.

● Внатрешно греење (опционално).

● Врвни жици и шипки за проводници.

● Електронски компоненти заштитени со полимер гел.

● Бесплатна употреба на BMS обезбедена од нашиот 100AH &   Калап за батерии од 200 AH.

● Интеграција на комуникациска порта ( 2,4 – 153,6 kWh )

● Ние, исто така, гарантираме дека секогаш се обезбедува оптимален сооднос помеѓу енергетскиот капацитет и големината.

Склопување на батеријата

Ласерско заварување

Инсталирајте BMS

BMS тест

Производствена линија

Склоп на темперамент

Надворешното сандаче е фиксирано

Тест за полнење и празнење

Сеопфатна контрола на квалитетот на производот

Во BSLBATT Battery, ние склопуваме батерии според нашите спецификации.Повеќето конкуренти се потпираат на други производители на литиумски батерии, молејќи се за квалитетни производи.За жал, тие не можат да сметаат на сигурен производ чиј дизајн ќе се стандардизира со текот на времето.

 

Па тоа е разликата.Овде ја програмираме електрониката и го купуваме секој материјал независно, така што имаме контрола од крај до крај на финалниот производ.

Широк температурен опсег

Батериите BSLBATT се опремени со систем за греење и ладење за да се обезбеди правилна работа на температури кои се движат од -30°C до 45°C.

 

Ја одржува ефикасноста и животниот век на батеријата на беспрекорно ниво.

156d10aa-fae1-46c9-9a86-132715fa7d99

Споредба на вкупните трошоци на сопственост

Табелата подолу ги споредува вкупните трошоци за сопственост на BSLBATT's B-LFP12-100 , батерија од 12V 100 Ah LiFePO4, со три еквивалентни големини (BCI група 31) технологии за оловно-киселински батерии што се достапни на полица.Користејќи го измерениот век на траење земен од објавените спецификации на производителот за секоја батерија, нашата анализа покажува дека B-LFP12-100 чини најмалку 51% помалку во текот на траењето дури и од најисплатливата оловна киселинска батерија.

Total Cost of Ownership Comparison​

Прашајте не за вашата ситуација сега.Професионалните техничари на BSLBATT Battery ќе ви одговорат во рок од еден работен ден.